Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ας έρθουμε σε επαφή

Τα προϊόντα ” με μέλι” προέρχονται από την οικογένεια Χαμαϊδή, με παράδοση στην μελισσοκομία. Η ιστορία της ξεκινά από παλιά, κάπου στην ορεινή Ευρυτανία, στην περιοχή Καραγεωργαΐικα. Εκεί, μέσα σε κορμούς δέντρων και σε κοφήνια, οι πρόγονοι διατηρούσαν μελίσσια, παράλληλα με την κτηνοτροφία. Ο βιοπορισμός ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Μετά τον πόλεμο και την αστικοποίηση, τα χωριά ερήμωσαν και ο τρόπος ζωής άλλαξε. Η μελισσοκομία ωστόσο δεν σταμάτησε να τους θρέφει, αλλά, τώρα για δεύτερο επάγγελμα. Η πλούσια γνώση, η αγάπη για την φύση και την μέλισσα, ανακατεμένη με μύθους και θρύλους, περνά στις επόμενες γενιές στην αρχή σαν παραμύθι. Τα παιδιά της οικογένειας μεγαλώνουν βλέποντας την βασίλισσα της κυψέλης να λέει στις μέλισσές της  να βγουν να μαζέψουν τον γλυκό χυμό των λουλουδιών, για να τον δώσουν στους ανθρώπους. Έτσι έφτασε στις μέρες μας, κύλισε γλυκά και μπήκε στις καρδιές της νέας γενιάς, η οποία αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι.

Το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο, η εμπειρία με την επιστημοσύνη,όλα αυτά, αποτελούν σφιχτούς κρίκους της ίδιας αλυσίδας, στην μελισσοκομία της οικογένειας Χαμαϊδή. Όλοι μαζί εργάζονται και παράγουν μέλι και προϊόντα μελιού. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η αγάπη και το μεράκι. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή, βασίζονται σε ορθές πρακτικές για την μέλισσα και την φύση. Ακόμα και τα υλικά που είναι φτιαγμένες και βαμμένες οι κυψέλες είναι φιλικά στο περιβάλλον και στην μέλισσα. Όλες οι ενέργειες που γίνονται κατά την μελισσοκομική περίοδο, η οικογένεια φροντίζει να έχουν το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς ο σεβασμός στην φύση που μας φροντίζει, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της.

ΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΧΑΜΑΪΔΗΣ

Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ

Είναι ο υπεύθυνος πωλήσεων της επιχείρησης με σπουδές Διοίκησης Διαχείρισης Έργων. Συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας (4η γενιά) ο Νίκος είναι επαγγελματίας μελισσοκόμος και έφερε αισιοδοξία, όραμα και νέο αέρα. Μεγαλώνοντας έδειξε από νωρίς μια επιμονή στη τέχνη της μελισσοκομίας. Δεν διστάζει να τολμήσει και να πειραματιστεί. Ασχολείται αγόγγυστα ώρες ολόκληρες πάνω απο τις κυψέλες με οποιοδήποτε καιρό και τον ενδιαφέρουν τα κορίτσια του, οι μέλισσές του δηλαδή, να είναι γερές και να περνάνε καλά. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια για νέους μελισσοκόμους που έγιναν στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, καθώς και διάφορα άλλα σεμινάρια που γίνονται στην Λάρισα και σκοπό έχουν την μελισσοκομία. Όνειρό του είναι να συμμετέχει σε εκθέσεις του εξωτερικού και να γνωρίσει το Ελληνικό μέλι στο ευρύ κοινό.


ΘΕΟΔΩΡΑ ΧΑΜΑΪΔΗ

Η ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ

Τελειόφοιτη Μηχανικός Σχεδιασμού Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου είναι το νεότερο στέλεχος της ομάδας μας. Μέχρι στιγμής επιμελείται την εμφάνιση των τελικών προϊόντων μας και της οργάνωσης της επιχείρησης μας. Όταν δεν είναι κοντά μας, ψάχνει και βρίσκει στη Σύρο μελίσσια και ασχολείται για να μην νιώθει την έλλειψη. Εισάγει την καινοτομία και την φαντασία στην επιχείρηση. Σχεδιάζει μηχανήματα παρακολούθησης κυψελών και την ενδιαφέρει η επιστημονική έρευνα που σχετίζεται με ανάλυση δεδομένων παρακολούθησης κυψέλης.


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΜΑΪΔΗΣ

Ο ΛΕΠΤΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Ηλεκτρονικός, πρώην αξιωματικός της Π.Α.. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με πατέντες για να κάνει την ζωή του καλύτερη, έτσι συνεχίζει ακόμη. Δίνει λύσεις εκεί που οι άλλοι έχουν σταματήσει. Βαθύς γνώστης του καιρού και των βουνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας, καθώς και σεμινάρια παραγωγής βασιλισσών και βασιλικού πολτού. Ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτού του φιλόδοξου όνειρου που μας έφερε πιο κοντά στη φύση και έδωσε στους φίλους μας τα υπέροχα προϊόντα μελισσών “Με Μέλι“. Ασχολείται με την μελισσοκομία από το 2012.


ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

Η ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ και της Διοίκησης Επιχειρήσεων Λάρισας. Πρώτη επαφή με τα μελίσσια ήταν στην παιδική ηλικία, είναι τρίτης γενιάς μελισσοκόμος, ακολουθώντας πιστά την παράδοση του πατέρα της και του παππού της. Λατρεύει την φύση και τα ζώα. Όνειρό της να μεταδώσει αυτήν την αγάπη, σε όσους περισσότερο μπορεί και να αποδείξει ότι η επιστροφή στις αρχέγονες ρίζες μας περνά μέσα από την φύση και είναι αυτή που θα ξαναβάλει το ανθρώπινο είδος εκεί που ανήκει.


ΛΕΪΛΑ

 Ο ΤΥΦΩΝΑΣ

Δεν πιστεύω να μην γράψετε για μένα, γι’αυτό και τράβηξα μόνη μου μια φωτογραφία. Είμαι η Λέιλα ή αλλιώς Λουλούκα. Μου αρέσει η φύση,να τρέχω στα λιβάδια, στα βουνά, να γαβγίζω και συντροφεύω την οικογένεια τα μακρυνά της ταξίδια. Η μεγάλη μου αγάπη είναι ο Νίκος, πάω όπου πάει και δεν μπορώ χωρίς αυτόν.